12.10.2013

If you don't Climb the Mountain You can't see the View

Moikka vaan pitkästä aikaa!
 
 Kuten oon jo aikaisemminkin maininnut, meikäläinen on täällä koko ajan jonnekkin suuntaan menossa, että hädin tuskin kotona kerkiän nukkumaan! Tästä kiireestä saatte "kärsiä" tekin rakkaat lukijat, sillä mulla ei oo hirveesti aikaa kirjoitella tänne! ;)) Mutta yritän kirjoitella aina kun kerkiän.
 
Kaksi viikkoa sitten viikonloppuna meillä oli siis vaihtareiden kokoontuminen Corvalliksessa. Saavuttiin paikalle aamulla yhdeksän aikaan ja kokoonnuttiin jonkilaiseen kirkkoon. :DD Sinne jätettiin kamat odottamaan ja käytiin syömässä leipää, ennen peliin lähtöä. Käytiin siis kattomassa amerik.jalkapallo peli Beavers-Colorado ja oli kyllä siisti kokemus, ei voi muuta sanoa! Ainut vaan, että just se lauantai oli tosi kylmä ja hiukan sateinen, mutta loppujen lopuksi sekään ei haitannut yhtään! Oli kyllä erilaista katsoa peliä paikan päältä, sillä tähän mennessä olin nähnyt sitä vaan telkkarista. Säännöistä ei kyllä taidettu muiden vaihtareiden kanssa tajuta juuri mitään, mutta se ei paljoakaan menoa hidastanut, vaan hauskaa oli kuten aina! :DD
Pelin jälkeen kokoonnuttiin taas kirkolle keskustelemaan erilaisista asioista ja sieltä meidän yhden yön hostperheet tuli meitä hakemaan. Yövyttiin siis eri hostperheissä Corvalliksessa. Minä, Nicha ja Leticia yövyttiin perheessä, jossa oli äiti, tyttö ja saksalainen vaihtari ja oli kyllä sairaan kiva ilta ja yö! Tehtiin vaikka ja mitä siistiäää. :DD
Aamulla oli taas herätys kohtuu aikasin, sillä kokoonnuttiin taas kello yheksältä Corvalliksen yliopistolla, jossa meille pidettiin siitä esitelmä ja puhuttiin turvallisuus asioista ynnä muista. Sieltä sit lähettiin vähän puolen päivän jälkeen ajamaan takaisin kotiin.
Oli siis aivan mahtavaa! Mää vaan niin rakastan mun vaihtariperhettä <3
 
Picture with Spiderman!

Niin innoissaan, että melkeen lentoon lähettiin! ;DD Tuolla muuten satoi välillä vettä, että siksi meillä oli tuollaiset kaavut päällä! ;))


Hahah, tää vaihtariperhe on vaan jotain niiin huikeeta! ;DD


Essan, Nicha, I and Nati in the Beavers game! ;DSe ei ole hotdog, vaan se on Suomi-dog!! xDD

Brasilia, Suomi, Thaimaa ja Usa = meijän yöpymiskomppania!

My worldwide family<3

My girls<3
Viime viikko oli sit homecoming week, eli joka päivälle oli oma pukeutumiskoodinsa:

maanantai- pyjama day
tiistai- twin day
keskiviikko- classic day (käytännössä tarkoittaa sitä että ois pitänyt tulla mekko päällä kouluun)
torstai- nörtti päivä
perjantai- spirit day (koulunvärit: musta, violetti ja valkoinen)

Oli mielenkiintoinen viikko, sillä en oo Suomessa sitä ikinä kokenut! Mää luulin kumminkin, että melkein kaikki pukeutuisi, mutta yllättävän moni ei sitä tehny!
Mulla ei oo kuvia asuista, sillä en jaksanut ottaa järkkäriä kouluun,  laukun, eväskassin ja soccer-repun seuraksi! ;DD
Perjantaina oli sit homecoming football game:
Homecoming football game.Lauantaina tuli sit tehtyä sellaista, mitä en oo ikinä ennen tehnyt!  Oon koko pienen elämäni ajan poiminut joka kesä marjoja, niin mustikoita, mansikoita ja hilloja, puolukoitakaan  unohtamatta! ;DD Mutta ikinä ennen en ollut poiminut VIINIRYPÄLEITÄ! Mutta nyt oon!
Lähettiin viime lauantai-aamuna aikasin ajamaan hostiskän, Nichan ja Malian (mun soccerkaveri) kanssa, kohti viinirypäle tilaa, joka sijaitsee Portlandin lähellä. Sää oli aivan huikea; aurinko paistoi ja oli sairaan lämmintä! Perillä sit poimittiin rypäleitä, potkittiin jalkapalloa, syötiin pitsaa, juteltiin, naurettiin ja nautittiin luonnosta! Enkä saa unohtaa sitä, että me myös survottiin niitä rypäleitä ja tehtiin niistä viiniä! :DD Mää nautin kyllä koko sydämestäni tuosta päivästä!
Sunnuntaina käytiin sitten shoppailemassa. :)))

Ready to go! ;DD

Viinirypäleitää
Nicha<3

Malia <3


Nää maisemat<3 Kyllä silmä lepäsi! ;D


Viininteossa. Oli kyllä hauskaa, ainakin ilmeestä päätellen! ;))

Thaimaa, Suomi, Argentiina ja Ecuador shoppailemassa :DD
Tällä viikolla meillä on ollut vaan neljä päivää koulua, sillä perjantaina ei ollut koulua ja pakko myöntää että ylimääräinen vapaapäivä tuli kyllä tarpeeseen!!
Torstaina minä ja mun rotari klubin nuorisovaihtoasiamies käytiin auttamassa rotareita laittamaan numerotarroja ankkoihin, sillä tänään oli " The Great Rotary Duck Race". Se on siis rotareiden järjestämä hyväntekeväisyystempaus, jossa myydään ankkoja ihmisille ja kaikki tuotto käytetään lasten hyväksi. Yhteensä ankkoja myytiin tänä vuonna 68 700 kappaletta ja tänään ne laskettiin jokeen ja kymmenen ensimmäistä ankkaa maalissa saa palkinnon, joka voi olla esimerkiksi auto! :DD Mää siis kävin numeroimassa niitä ankkoja ja tänään oltiin sitten veneessä noukkimassa kaikki ankat ylös joesta tapahtuman jälkeen. ja täytyy kyllä myöntää, että nyt oon saanut vähäksi aikaa ankoista tarpeekseni, sillä ei ollut mikään kovin helppo homma saalistaa melkeen 70 000 ankkaa, se tuntu että ne ei lopu ikinä! Mutta se oli kyllä myös siistiäki, enkä oo ikinä nähnyt niin keltaista jokea! ;)) Hieno kokemus kaiken kaikkiaan!!

Ankat numeroituina ja valmiina kisaan!

Minä ja 68 700 ankkaa yhteiskuvassa

Kaksi kuukautta tuli täyteen reilu viikko sitten, mutta musta tuntuu että oisin ollut täällä paljon kauemmin, sillä oon niiin sopeutunut elämään täällä! Mun arki alkaa olla hyvällä tavalla uomissaan, mutta siitä huolimatta koko ajan tapahtuu kaikkea jännää, joten tylsää ei oo todellakaan. Koti-ikävä ei oo vaivannut kuin kerran koko aikana ja sekin meni ohi yhdessä illassa! Mulla on semmoinen älyttömän hyvä fiilis koko ajan, mun tekee mieli vaan hymyillä ja nauraa, niin onnellinen mää oon!
Pysähdyin tuossa yksi ilta miettimään, että mitä jos en olisikaan lähtenyt tänne tuntemattomaan, vaan olisin jatkanut tuttua ja turvallista elämääni Suomessa? Mää olisin yksinkertaisesti menettänyt aivan sairaan paljon!
Mää en olisi tavannut näitä ihmisiä. Mää oon saanut jo niin monia ystäviä ja tuttuja, joiden kanssa tuun varmasti pitämään yhteyttä lopun ikääni ja joiden kanssa oon viettänyt monia ihmeellisiä hetkiä!
Mää en olisi päässyt näkemään kaikkia niitä uusia paikkoja, joissa oon jo kerennyt käydä, enkä olisi kokenut näin paljon erilaisia asioita!
Mää en olisi kasvanut ja itsenäistynyt henkisesti yhtä paljon, kuin olen  jo kerennyt kahdessa kuukaudessa tehdä.
Mää en olisi myöskään oppinut englantia yhtä paljon kuin olen oppinut!
Tuossa on vain muutama asia, jotka olisin menettänyt, niitä on paljon enemmän!

Tällä mää en siis tarkoita sitä, että en olisi tyytyväinen mun elämääni Suomessa. Ehei, mää en voi muuta kuin rakastaa mun Suomi-elämää, niin hyvin mulla asiat siellä on!  MUTTA jos mää en olisi tehnyt tätä päätöstä lähteä vaihtoon, mää en olisi huomannut samalla tavalla, miten hyvin mää pärjään aivan vieraassa paikassa, vieraiden ihmisten ympäröimänä. Niin kuin rakas äitini tiesi jo kaksi kuukautta sitten: olen onnistunut levittämään omat siipeni ja ne ovat kantaneet. Välillä olen lentänyt matalammalla, melkein puita viistäen ja välillä olen kohonnut melkein aurinkoon asti, mutta kertaakaan en ole pudonnut!
Olen myös oppinut arvostamaan Suomea aivan eritavalla kuin aiemmin, myös ennen niin itsestäänselvät asiat ovat saaneet aivan uuden merkityksen: esimerkiksi ilmainen kouluruoka, ruisleipä, sauna, ystävät ja perhe.
Mää en voi siis muuta kuin kiittää kaikkia niitä ihmisiä, jotka on auttanu mua saavuttamaan unelmani, jota mää juuri nyt olen elämässä <3 KIITOS! THANK YOU!

Ensi viikolla olisi tiedossa ainakin sitä ihanaa koulun käyntiä ja viimeiset soccer-pelit. Soccer kausi loppuu siis ensi viikolla ja mää en kyllä yhtään haluais sitä! On ollut aivan huikeaa pelata tuossa joukkueessa ja mulla tulee hirveä ikävä meijän harkkoja ja niitä ihmisiä siellä! <3 Mää aion kumminkin aloittaa uuden urheilu lajin sitten talvi- kaudella ja se voi olla että meikäläinen pääsee hiihtämään tänäkin talvena! ;DD  En oo vielä varma, katotaan nyt mitä tapahtuu!

Kuulumisiin siis ensi kertaan asti!
Jenni

7 kommenttia:

 1. Jenski! Mulla on ikävä sua ja sun naurua! Mut mää oon onnellinen ku sääki oot onnellinen siellä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3:llä Milja :D

   Poista
  2. Voi Miljaseni!<3 Ei oo enää kuin 9 kuukautta jäljellä, niin sitten saat taas kuulla mun naurua ihan kyllästymiseen asti! ;) Oot ihana<3

   Poista
 2. Oii näytätkin ihan tosi tosi onnelliselta! <3 ja ei se mitään vaikka välillä putoaiskin, sillä siellä alhaalla on aina joku joka ottaa kiinni! Saat olla ylpeä itsestäs. Mut ennen kaikkea sua ois jääny harmittaa ettet ois päässy tutustuu noihin keltasiin ankkoihin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä tosiaan totta, että joku ottaa aina kiinni jos putoaa! <3 Mää oon ylpeä ja sääkin saat olla itsestäsi ylpeä! <3 Haha nuo keltaiset ankat on kyllä ollu parasta tähän mennessä, että olisin menettänyt tosiaan aivan hirveesti jos niitä en ois tavannu! ;))

   Poista