27.7.2013

The next stop, Helsinki

Moi vaan kaikille!
Mulla oli siis viime maanantaina viisumihaastattelu Helsingissä. Me lähettiin mun kaverin ja siskon kanssa Helsinkiin junalla sunnuntaiaamuna. Juna lähti klo. 6.30 Oulusta nii meijän piti herätä jo viien aikoihin. Siinä sitten silimät ristissä könyttiin junaan istumaan ja noin puolet matkasta torkuttiin vaan penkeissä. Sitten ku päästiin perille nii vietiin kassit hotellille, jossa vietettiin seuraava yö. Se ilta kului kaupungilla kierrellessä ja shoppaillessa. Mulle tuli kunnon maalaisjunttiolo jo Helsingin keskustassa niin voin vaan kuvitella millanen olo mulla on sitten New Yorkissa! ;DD Maanantaiaamuna mulla oli se haastattelu, jonka jälkeen pyörittiin keskustassa siihen asti kunnes meijän juna lähti takasin  Ouluun. Kotona oltiin vasta joskus puolen yön jälkeen. Oli kyllä huippu reissu, eikä tälläkään kerralla vältytty kommelluksilta! ;))


Saatiin olla menomatkalla rauhassa, sillä koko vaunussa ei ollu ketään muita! :DD

Maanantaiaamuna siis herättiin hyvin nukutun yön jälkeen siinä kaheksan aikoihin (ne hotellin sängyt<3 AH!), käytiin syömässä aivan ihana aamupala ja sitten eikun täyttä laukkaa konsulaatille! Mun haastatteluaika oli varattu kymmeneksi, joten pönötin jo varttia vaille konsulaatin oven eessä. Siinä piti sit painaa ovisummeria ja esitellä itsensä, minkä mää tein englanniksi (se tyyppi tervehti mua enkuksi nii sit mullaki jotenki automaattisesti tuli puhe englanniksi :DD ois siinä vissiin voinu puhua suomeaki) :DD. No, sitten se tyyppi anto mulle ohjeet (HUOM: ENGLANNIKSI!) että mee TOISELLA hissillä  viidenteen kerrokseen. Mää en sit tiiä, että enkö mää vaan sisäistäny niitä ohjeita kunnolla, olinko mää niin jännittyny vai oonko mää muuten vaan niin blondi, sillä heti ku mää pääsin sisälle nii mää hyppäsin ENSIMMÄISEEN näkemääni hissiin ja painelin viienteen kerrokseen. ::DDD No, siellä sit vähän aikaa ihmettelin ku missään ei näkyny pienintäkään kylttiä konsulaatista, että mihin mää oikeen oon joutunu. Sit mää vasta tajusin kunnolla, että se tyyppi oli puhunu koko ajan toisesta hissistä. No, ei siinä auttanu muu kuin palata takaisin ja ettiä se toinen hissi ;)) Ois varmaan ihan hyödyllistä munki opetella kuuntelemaan ohjeita! ::)))Lopulta mää pääsin kosulaatin ovelle! Ekaksi mun piti antaa passi niille virkailijoille ja jäädä ite oottamaan käytävälle. Siitä ne sit kutsu yksitellen ihmisiä sisälle ( siellä oli hirveesti muitakin viisuminhakijoita) ja samalla ne teki aina turvatarkistuksen. Siitä sitten pääsin itse haastatteluun tai oikeestaan siellä oli semmonen odotushuone, josta ne virkailijat kutsu aina sinne tiskille. Ekaksi piti antaa kaikki paperit pois, sitten ne otti sormejäljet ja kolmantena oli sit se paljon pelätty "haastattelu". Se oli tosi helppo, sillä se virkailija kysy multa vaan, että mihin high schooliin mää meen ja minkä järjestön kautta oon lähdössä. Sit se vaan sano että viisumi tulee postissa tämän viikon aikana. Oli kyllä semmonen olo, että eikö tää tän kummempi ollukkaan! :DD Tuohon koko hommaan meni mulla kummiskin lähemmäs tunti, sillä siellä oli tosi paljon porukkaa ja mun piti sit oottaa aika kauan! :)) Nyt oon siis onnellinen viisumin omistaja!Nuo kiinalaiset oli ihan huippuja!  Niitten kans puhuttiin kiinaa, venäjää, saksaa ja suomea sekasin ;DD

Voimanaiset!


Meijän hotelli<3

Hah, nää tuijotti meitä koko ajan ku oltiin syömässä!! :DD

NAM!


 Hui, lähtöön on enää 8 päivää! Mulla on kuitenkin ollu koko tämän viikon tosi luottavainen ja odottava fiilis ja on ollu semmonen olo, että mää oon oikeesti valmis lähtöön!  Musta on vaan ihan huippua lähteä ja mää tiiän että tää on päätös, jota en tuu katumaan. :)) Se voi olla, että ens viikko tulee olemaan yhtä tunteiden vuoristorataa: välillä naurua ja välillä itkua, mutta se on ihan luonnollista ja siitä pittää vaan selevitä :DD 
 Kaikki valmistelut alkaa olla pakkaamista vaille valmiinaa. Vielä pitää ens viikolla käydä ostamassa tuliaisia hostperheelle ja ottamassa viimeinen hepatiittirokotus. :DD Sitten ei muutaku menoksi vaan! 
Mun käyntikortti! :))
Ai nii! Se on nyt varmaa, että mää pääsen mun hostperheen kanssa Floridaan!! ;DD Me mennään sinne viikoksi marraskuun lopussa kiitospäivän aikaan. Mun hostäiti lähetti mulle viestiä, että sitten ku pääsen niitten luokse niin voidaan alkaa suunnittelemaan, että mitä me tehdään siellä! Se sano, että voidaan tehä sit kaikkea mikä saa mun suomalaiset kaverit kateellisiksi! Voidaan käydä esim. Disney Worldissa ja shoppailla ja sen sellaista huippua! ;DD Voi että mää ootan sitä!


Huomenna on tiedossa ensimmäiset jäähyväiset. Kohta on ihan oikeesti aika lähteä! 
Hui! This is so cool! :DD

Jenni
8 kommenttia:

 1. voi mä oon niin onnellinen sun puolesta! ite oon myös haaveillu amerikkaan pääsemisestä koska rakastan amerikkaa yli kaiken ! kaikkea hyvää sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitos hrveesti! mää toivon koko sydämestäni että sääki pääsisit joskus toteuttamaan sun unelmat ja lähtemään amerikkaan! :)))

   Poista
 2. Ai ei höllis toi Floridan reissu! :D Kirjotat muute tosi ihanasti, tykkään ihan hirmusesti tästä sun blogista! Ja ihania kuvia, säälittää vaan toi 5am herätys ahahah :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihana tää sun kommentti, tää sai mut hymyilemään! ;DD hah eihän tosiaan oo paha toi Florida! ;)) ite oon ihan fiiliksissä ku pääsen sinne! mahtava kuulla, että sää tykkäät tästä mun blogista! en ihan turhaan sit näitä tekstejä raapustele! ;DD hahah se 5am herätys oli kieltämättään ihan nice! ;DD

   Poista
 3. Oi vitsi ihana blogi sullaki ja aaah oregoniin oisin itekki nii paljon halunnu, mun serkku oli siel ja kuulin siltä niiin paljon hyvää! Pidä ihana vuos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo oon tosi ilonen että pääsin just oregoniin, kaikki vaikuttaa niin älyttömän hyvältä! :DD kiitos paljon ja tosi mahtavaa vuotta sullekki! :)))

   Poista
 4. Have a nice year! :) Turvallista matkaa, kirjoittele kuulumisia - Ellu

  VastaaPoista
 5. Yes, I will have an awesome year! ;DD Kiitos ja kirjoittelen todellakin! :))

  VastaaPoista