30.3.2014

Happiness is a journey, not a destination

 
Moikka!
 
No news is Good news.
Tuosta voitte päätellä, että meikällä on täällä kaikki hyvin, sen verran hiljaista on täällä blogin puolella ollut. :D Mää oon ollu aivan sairaan kiireinen ja koko ajan johonkin suuntaan menossa, että en oo vaan kerta kaikkiaan saanut aikaiseksi pitää teitä ajan tasalla. Mutta nyt taas pitkästä aikaa otin itteäni niskasta kiinni ja ajattelin päivittää teille vähän tämän hetken kuulumisiani!  :) Taaskin on tulossa semmoinen kilometripostaus, että pitäkää varanne!
 
Aloitetaanpa ensin vähän talvisemmilla uutisilla. Reilu kuukausi sitten meillä oli viimeiset hiihtokisat, jonka jälkeen, surullista kyllä, hiihtokausi oli purkissa. Lähdettiin matkaan jo perjantai aamuna, eli missattiin yksi koulupäivä, mikä sopii mulle paremmin kuin hyvin. Kisat pidettiin Mt. Bachelorilla, joka on noin 2-3 tunnin ajomatkan päässä Eugenestä. Perjantaina meillä oli sekä vapaan tyylin hiihtokisa, että ampumahiihtokisa. :D Yö oltiin hotellissa ja lauantaina hiihdettiin perinteisen kisa, jonka jälkeen vaihettiin vähän hienompaa kamaa niskaan ja painuttiin palkintojenjako tilaisuuteen. Sen jälkeen sit suunta taas kotia kohti! :)
Kisat meni ihan hyvin, mutta parasta oli se, että sain viettää aikaa mun rakkaitten hiihtokamujen kanssa! <3
 

Tuonne mää haluan päästä laskettelemaan joku päivä!

Love you guys! <3

Ampumahiihtoa.

Näin täällä Amerikassa istutaan koulubussissa ;)


Bend, Oregon


Illalliseksi jättimäistä pizzaa!


Saatiin meijän hiihtohupparit. :D


Juomista :D
Meijän joukkue <3


Lumisotaa!  :D
<3

Palkintojen jaon jälkeen :D

Kotimatkalla bussissa leikittiin hohtotikuilla. :D


Pari viikkoa sitten meillä oli vaihtareiden kokoontuminen, ja oli aivan huikeeta taas kerran! Nuo viikonloput menee aivan hujauksessa kun on niin paljon tekemistä, juttelemista, nauramista ja hauskan pitoa! :)
Tällä kertaa kokoonnuttiin Newportissa, joka sijaitsee Oregonin rannikolla. Perjantaina käytiin rannalla kävelemässä ja nauttimassa upeasta kesäpäivästä. Jokainen vaihtari, nykyinen ja tuleva, piti myös puheen toisille. 
Launantaina suunniteltiin esityksiä Talent Show:hun (?) . Minä ja 8 muuta vaihtaria tehtiin the Cup song. Moni varmaan tietääkin sen. ;D Sen lisäksi käytiin akvaariossa, Believe it or not- museossa sekä vahanukke museossa. Oli huippua! Meillä oli myös illalla Hawaiian- party, jolloin koristeltiin sali ja itsemme Hawaiialaisesti, syötiin ruokaa, esitettiin meidän Talent Show kutsu vieraille ja pidettiin hauskaa. Sinä iltana käytiin myös rannalla ottamassa kuvia pimeällä, riehumassa, ja nauttimassa nuotion loimusta sekä vaahtokarkeista.
Sunnutaina meillä oli koulutus, ja lounas, jonka jälkeen oli jo aika lähteä kohti kotia! Mahtavaakin mahtavampi viikonloppu! <3

Beach<3

Thailand, Brazil, Argentina, Finland, and Germany <3Mun ystäväni Argentiinasta! <3
Mun uusi host sisko, joka lähtee ensi vuodeksi Ecuadoriin vaihtoon <3

Nicha <3


 
Merileijonia! :D

Ryhmäkuva! ;D Täälä ei ihmiset oikeen osaa käyttää mun kameraa, tämä ryhmäkuvakin oli otettu kolmessa osassa. :DDHaha niin tyylikkäinä, löydettiin Nichan kanssa hienot lasit. ;P Oli pakko ostaa...

Mun Bolivian tyttönen! <3Love these people!Hawaiian party ;D

 

Talent Showssa nähtiin gorillakin ;)

Yöllinen reissu rannalle! :))


Hullua porukkaa! ;D

Vielä hullumpaa porukkaa ;)

Mahtavia ihmisiä!

Minä ja Ecuadorin lippu! :D


Mitä muuta on tullut tehtyä:
Kuukauden aikana on kerennyt tapahtua niin paljon asioita, että en jaksa aivan kaikesta kirjoittaa. Mutta kokosin tähän joitakin pääjuttuja. :) 
 • Löydettiin hiiren poikasia koulun pihalta, kun tehtiin kevät kunnostusta/siivousta :D Raukkaparat!

 • Aloitin pelaamaan lacrossea.  Käykää googlettamassa, jos ette tiedä millaista se on. :D Se on tosi monimutkainen peli selittää, mutta lyhyesti kerrottuna siinä halutaan saaha pallo maaliin käyttämällä tuommosia  haaveja. Mahtava selitys kyllä. xD   Mutta tosiaan googlettakaa jos haluatte lisää infoa.        
 Se on tosi uutta mulle, kaikki säännöt on ihan outoja ja muutenkin on vielä tosi paljon opittavaa. :D Mutta on tosi siistiä oppia uutta ja tuo on  kaiken lisäksi aivan sairaan hauskaa! ;D Meillä on tosiaan harkat joka päivä koulun jälkeen, kaksi ja puoli tuntia.
Meijän joukkue! ;D

Saatatte ehkä huomatakin, että meijän pitää käyttää suojavarusteita pelatessa. Meillä pitää olla hammas- ja silmä suojat, jotta ei tulisi suurempia vahinkoja, kun tuommoisella kepillä kumminkin pelataan. On tullut jo huomattua niiden tarpeellisuus... Että vaikka ei ehkä ulkonäöllisesti oo mitään tyylikkäimpiä, niin tarpeellisia ne ainakin on! :D
 Peliasuna meillä on hame, mikä oli mulle shokki aluksi... Mää en oo mikään suuri hameen käyttäjä, eikä se mun mielestä oikein sovi urheiluun. Tennikseen ehkä, muttei muuten. :D Mulla oli siis vähän totuttelemista tuohon hameeseen. Mutta eikait sitä auta kuin sopeutua. :D
 
 • Nauttinut aurinkoisesta ja kesäisestä säästä. Täällä on ollut kuivin talvi moneen kymmeneen vuoteen, vettä ei oo satanut läheskään niin paljon kuin Oregonissa yleensä sataa. Viime viikot on ollu tosi lämpimiä ja aurinkoisia, ylin 20 asteenkin on menty reippaasti. On ihanaa, kun ulkona tarkenee shortseilla jo maaliskuussa. Kesä tekee tuloaan!


 • Hypännyt seinältä alas. xD Kuulostaa ehkä vähän epämääräiseltä, mutta antakaa mun selittää. Liikuntatunneilla ollaan tehty vaikka ja minkälaisia hulluja juttuja, mutta tämä meni kyllä kaiken edelle.. Me siis puettiin suojavaljaat päälle, joihin kiinnitettiin naru. Sitten kiivettiin n. 5-6 metrin korkeuteen, jonka jälkeen sit hypättiin alas, ja muutaman metrin vapaapudotuksen jälkeen naru otti meijät turvallisesti vastaan. Kukaan ei kuollut, eikä loukkaantunut, ja vaikka mää tiesinkin että tuo on täysin turvallista, niin silti mua pelotti aivan sairaan paljon! Kaikista pahinta oli käskeä sormia päästämään irti seinästä, ja astua tyhjyyteen. :D Se oli niin pelottavaa! Mutta tuon jälkeen oli sitten voittaja fiilis!


 • Käynyt katsomassa vuohia ja vuohen poikasia, kuttuja ne vissiin virallisesti on. ;D Mun kaverin perheellä on tosiaan maatila ja mää oon aivan rakastunut niitten vuohiin! Ne on niin sulosia! <3


 • Nähnyt villikalkkunoita xD
 
 • Hyvästelly mun Korean ystävän, joka lähti takaisin Koreaan. Se on tosiaan ollut opiskelemassa täällä yliopistossa, josta se valmistui nyt keväällä. Oli kyllä surullista sanoa hyvästit! Se myös pisti ajattelemaan sitä, että mullakaan ei oo enää paljoa aikaa täällä jäljellä..
 
Minä, mun host serkku ja Korean ystäväni <3
 
 • Käytiin host siskon kanssa kävelyllä ja nähtiin tämä. :D Täällä Usassa valmistaudutaan jo Pääsiäiseen!

 • Stressanut koulusta ja finalseista. Toissa viikolla meillä oli tosiaan tämän jakson finalsit. Mulla oli vain draama, englanti ja Usan historia aineina, joten helpolla pääsin. Muuten mua ei ne stressanneet ollenkaan, sillä koulunkäynti  on sen verran helppoa täällä, mutta englannissa meidän piti pitää puhe aiheesta "Pelko". Kuten aina, mää stressasin tuosta puheesta ihan hirveenä, mua jännitti ja hermostutti se ihan sikana. Ihan turhaan, sillä mun puhe meni aivan tosi hyvin, ja kaikki tykkäsi siitä ihan hirveesti!! :D
 • SPRING BREAK!! Tarviiko sitää muuta sanoakaan? Finalsien jälkeen meillä ei oo ollu koulua ollenkaan, vaan me päästiin lomalle!! <3 Kolmetoista päivää ilman koulua, AH tätä autuutta! <3  Loman aikana oon vaihtanut taas hostperhettä, hengannut kavereiden kanssa, nukkunut, syönyt, käynyt keilaamassa, shoppailemassa, rentoutunut ja pitänyt hauskaa! On ollut aivan mahtava loma! <3  Tiistaina pitäisi seuraavan kerran mennä kouluun, mutta onneksi vaihtuu taas uusi jakso! :)
Kuten äsken mainitsinkin kolme kuukautta tuli täyteen toisessa host perheessä ja oli taas aikaa vaihtaa perhettä. Mun uuteen hostperheesen kuuluu sinkku äiti, 17-vuotias sisko, 15- vuotias sisko, sekä 10-vuotias veli. Mun host siskot on ollu mun ystäviä jo viime syksystä asti, joten on aivan huippua asua niitten kanssa! Me tullaan niin hyvin toimeen. Me ollaan siskoja ja ystäviä samaan aikaan, eli siis ollaan tosi läheisiä. Me myös nukutaan samassa huoneessa, ja voitte kuvitella, että mitä meijän nukkumisesta tulee.. ;)) Mun hostäiti on myös aivan ihana ja kuin myös mun hostvelikin!  Mää viihyn tosi hyvin näitten kanssa, ja musta on ihana kun on enemmänkin hostsisaruksia! :))

Jo toisen kerran muuttohommissa :)
 
Viimeisen illan jäätelöllä tokan host perheen kanssa! <3 On se aina vähän haikeeta muuttaa!
 
Thank you Jenice, Charlie, and Alyssa for taking care of me during these three months and being so awesome! <3 I had lots of fun with you, and this time will stay forever in my heart! I will see you many times before going back to Finland, and you guys are more than welcome to visit me there!  I love you! <3
 
 
nuorempi host systeri <3

vanhempi host systeri, joka on lähdössä ensi syksynä Ecuadoriin vaihtoon<3 (P.s. pistän myöhemmin kuvan mun hostäidistä ja veljestä) :)

 • Leivoin karjalanpiirakoita tänään! Voi että miten hyvälle voikaan karjalanpiirakka maistua 8 kuukauden tauon jälkeen! <3 Mun hostperhekin tykkäsi tosi paljon nuista. Aika hyvin ne onnistu, vaikka itse sanonkin.. Taitaa sitä olla mestarikokin ainesta tässäkin tytössä.. ;DD

  Siinä ois mun tämänhetkiset kuulumiset noin tiivistettynä. Tosiaan ensi viikolla tulee meikäläisellä 8 kuukautta täällä täyteen. Mun elämä on täällä niin hyvin, tää on mun toinen koti ja tuntuu niinkuin mää oisin asunut täällä aina! Englanti sujuu jo todella hyvin ja joka päivä opin aina vaan lisää, mää ajattelenkin koko ajan englanniksi. Suomen kieli sen sijaan huononee päivä päivältä, mikä ei kyllä mua huolestuta, sillä kyllä se takaisin sieltä sitten tulee.
   
  Tuosta päästäänkin sujuvasti seuraavaan asiaan, eli kotiinpaluun. Mulla on täällä enään reilut kolme kuukautta jäljellä, sillä mun kone lähtee 5.7. kohti Suomea ja Suomen maan kamaralle saavun 7.7 kahden päivän matkustamisen jälkeen..
  Kotiinpaluun ajatteleminen herättää tosi ristiriitaisia tunteita.
   Musta on aivan ihana nähdä taas mun perhe ja ystävät Suomessa, enkä malta odottaa sitä hetkeä kun näen heidät ekan kerran vuoden tauon jälkeen. Se tulee olemaan niin mahtavaa. Totta kai ootan myös sitä, että pääsen taas tekemään kaikkia niitä Suomi-juttuja, joita en täällä voi tehdä ja pääsen taas viettämään aikaa mun Suomi-rakkaiden kanssa.
   
  MUTTA, mää en pysty edes ajattelemaan sitä päivää jollon mun pitää sanoa jäähyväiset mun rakkaille ihmisille täällä. Mun vaihtariystäville, ja muille ystäville. Mun hostperheille. Mun koulukavereille. Mun rotariclubille. Mun ihmisille, joista on lyhyessä ajassa tullut mulle niin tärkeitä. Se tulee olemaan aivan kamalaa. Mää en halua edes ajatella, miten paljon mää tuun ikävöimään niitä. Mää en halua jättää niitä. Mää en halua jättää mun toista kotia, mun toista elämää. Miksi mää en voi yhdistää mun Suomen kotia ja Amerikan kotia? Se ois niin paljon helpompaa. Mutta se ei vaan oo mahdollista. Mun pitää lähteä, jotta voi tulla joskus takaisin tänne. Ja se on varmaa, että mää tuun takaisin. Se on myös varmaa, että ystävyys ei katoa minnekkään. Se ulottuu pitkienkin matkojen taakse. Mun pitää vain muistaa, että nämä ei tule olemaan lopulliset hyvästit, vaan mää tuun kyllä näkemään heidät uudelleen. Kaikki järjestyy aina.  "It's not goodbye, it's see you later."
   
  Vaikka mää tiedän jo nyt, että se tulee olemaan aivan hirveetä lähteä täältä ja, että kulttuurishokki tulee olemaan suurempi Suomeen tullessa, niin siltikään mää en kadu tätä vuotta yhtään. Mää oon niin onnellinen, että olin tarpeeksi rohkea ottamaan haasteen vastaan ja tulemaan tänne. Tämä vuosi on antanut mulle niin paljon lisää rohkeutta, itsenäisyyttä, itseluottamusta, uusia ystävyyssuhteita, kielitaitoa, sisukkuutta. ja monia muita asioita. Mää oon oppinut uusia asioita itsestäni ja toisista kulttuureista. Mää oon kasvanut vuoden aikana enemmän kuin ikinä ennen. Tää vuosi on antanut ja ottanut niin paljon, se on ollut jokaisen ilon- ja surun kyyneleen arvoinen. Mää en voi olla kuin kiitollinen siitä, että oon saanut tämän mahdollisuuden elää mun unelmaani.
   
  Oho, tulipas vähän syvällisempää tekstiä taas vaihteeksi. Nyt olisi aika tämän tytön laittaa pillit pussiin ja lähteä unten maille. On niin väsyttävää ajatella suomeksi. ;) Huomenna on taas tiedossa uusi päivä ja uudet kujeet! Sitä ei ikinä tiedä, mitä seuraava päivä tuopi tullessaan. :)
   
  Palataan asiaan, sitten kun on taas aikaa ja kerrottavaa. :)
  Hyvää päivän jatkoa vaan kaikille sinne Suomehen!
   
  Jenni
   
 

2 kommenttia:

 1. Jenni voi että kiva lukee sun kuulumisia sieltä. Toi kielitaito on Nii siisti ku oppii vuoden aikana Nii paljon! Muista elää päivä kerrallaan ja varmasti muistat nauttia joka hetkestä! Ois niin siisti kokee vaihtovuosi kaukana täältä suomesta. Nähää ku tuut takas tänne !:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuula että tykkäät lukea! :)) Se on kyllä aivan mahtava, että miten paljon sitä oikeesti oppii vuodessa! Mää todellakin nautin jokahetkestä! :) Jos sulla on vaan mahollisuus lähteä vaihtoon, niin lähe ihmeessä, et tulis kyllä katumaan ollenkaan! Pitää tosiaan nähellä sitten! :)

   Poista