6.12.2013

FLORIDA and feelings

Heippa vaan kaikille!
Nyt suosittelen ottamaan hyvän asennon penkissä, pistämään jalat ristiin ja asettamaan kupin kuumaa kahavia käden ulottuville. Tästä on tulossa aivan järkyttävän pitkä postaus, sillä laiskana ihmisenä päätin tunkea kaikki viime viikon tapahtumat ja kuvat tähän yhteen ja samaan postaukseen, sen sijaan että oisin tehnyt monta lyhyttä postausta. Mutta minkäs sitä laiskalle luonnolleen mahtaa. Koittakaa siis kestää. ;))
 
Kuten ehkä jotkut saattaa muistaa tai päätellä otsikosta niin viime viikon meikäläinen vietti Floridan auringon alla! Mulla ei yksinkertaisesti riitä sanat suomeksi eikä englanniksikaan kertomaan sitä miten ihana reissu oli, aivan huikea!
Aloitetaanpa siis alusta. Lauantaina lähettiin matkaan aikaisin aamulla ja suunnattiin lentokentälle vielä puoliunessa. Matkustamista koko päivä, kolme lentoa ja sit oltiin perillä! Kaupunki, jossa oltiin, on nimeltään Ft. Myers. Mun hostäidin iskä asuu siellä vaimonsa kanssa ja ne siis kutsu meidät sinne Kiitospäivää viettämään. Oli siistiä astua ulos lentokentän ovista kun oli niin lämmintä!! Lauantaina ei sit hirveesti keretty tekemään mitään sen kummempaa kuin nauttimaan lämmöstä ja syömään ;))
 
Sunnuntaina otettiin suunta kohti Orlandoa ja Disney World:iä! Matkan varrella pysähyttiin tapamaan mun hostäidin tuttuja ja perillä Orlandossa oltiin joskus kaheksan aikaan illalla. Käytiin kiertelemässä Downtown Disney:ssä, jossa on siis kauppoja täynnä Disney-kamaa, joita ihmiset haalii matkamuistoiksi. Sit mentiin nukkumaan, sillä aamulla kutsui Magic Kingdom, puisto, josta kaikki sai aikanaan alkunsa!
 
 

Downtown Disney, Marketplace. Mun ensimmäinen kosketus disneyn maailmaan!


Ja eiku shoppaileen!

Löysin kaverin!Live, love laugh


Disney world, Magic kingdom. <3 Tarviiko sitä muuta sanoakaan? Koko päivä oli ihan kuin sadusta: linna, hahmot, vuoristoradat ja muut vempaimet, paraatit, ihmisiä ihan sikana, illan tultua valot ja ilotulitus. It was like a whole different world! Päivän aikana tuli hymyiltyä ja naurettua niin että poskilihaksia pakotti ja vatsaan koski. Jalat oli aivan puhki kaikesta siitä kävelystä ja kamera kävi ylikuumana koko ajan. Uskomaton, loistava ja ikimuistoinen päivä, joka loppui vasta puolenyön jälkeen. Niin kuin vanha sanontakin menee: kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Enköhän siis säästele puhelihaksiani tai tässä tapauksessa kirjoituslihaksiani, antaa kuvien puhua puolestaan!

Ensimmäinen näkymä linnasta!

Toinen näkymä linnasta. ;)) ( Haha, sori alkaa olla jo niin myöhä että kuvatekstien keksiminen tuottaa ongelmia ;PP )

Paraaati!

Ja kukas se siellä!

Ihana puisto keskellä puistoa xDD (Hehe, oikeesti nyt ei kyllä kulje yhtään ajatus )

Ihmisiä ja vielä vähän lisää ihmisiä.

Tadaa!
Ensimmäinen laite: "It's a small world". Risteily keskellä nukkeja :DD


Sama laite

Kummitustaloon jonottamassa!


Lisää paraatia 
Splash mountain, aivan huippu laite, jossa vähän kastuttiinkin! ;))


Pimeä laskeutumassa. Näytös meneillään!

Ampumishommissa hostäitin kanssa! ;DD Kyllä muuten  kans osui ku meikäläiset oli puikoissa! ;))

Disney-linna pimeällä, valot päällä. Oli kyllä satumainen näky!!

Kattokaa nyt, uskoisko tuota edes todeksi?

Pakollinen posekuva :DDJa ilotulitus!!

Disney electrical parade <3


Kaikki loppuu aikanaan, niin tämäkin päivä teki. <3 Viimeiset tunnelmakuvat ja sit oli aika sanoa heipat. Ihmiset vähentynyt kummasti! :DD


Tiistaina päästyämme sängystä ylös luovutettiin hotellihuone ja suunnattiin viime hetken ostoksille Downtown Disney:hyn (?). What, sanotaanko se noin? Yeah, my finnish is working so well...  Sen jälkeen suunnattiin sit kohti kotia, Ft. Myersia!Pikkunen ilmapallo


Ja sit niitä pakollisia palmukuvia kun Floridassa kerta oltiin! ;)) Kuten kuvastakin näkyy, tiistai oli pilvinen ja vähän myrskyinen. Keskiviikosta lähtien paistoi taas aurinko.:))
Loput päivät vietettiin sit mun hostisovanhempien kotona, tai oikeastaan kodeissa, sillä ne omistaa kaksi vierekkäistä taloa, jotka sijaitsee ihanalla ja rauhallisella paikalla Meksikonlahteen laskeva joen rannalla. Olosuhteet oli siis mitä mainioimmat!
Rentouduttiin, nautittiin auringosta ja lämmöstä, luettiin kirjoja, käytiin veneilemässä, uitiin uima-altaassa, vietettiin aikaa sukulaisten parissa, käytiin beachilla, vietettiin Kiitospäivää runsaan aterian kera, käytiin vähän shoppailemassa ja mitäköhän vielä! <3 No, tuossa oli varmaan ne pääjutut. Oli kyllä unohtumaton ja ihmeellinen viikko, tunnen itseni niin etuoikeutetuksi kun saan kokea näin paljon huippuja juttuja! I don't know how I'll ever be able to express my gratitude towards my  wonderful hostfamily and hostgrandparents and other people, who gave me this opportunity and experience!! I am so lucky to have you all in my life! <3 Thank you so much!!

Näkymiä takapihalta <3 ei paha ollenkaan! ;))


Tuntuu ihan uskomattomalta että joku oikeesti elää joka päivä tuolla! Niin siistiä!


ihana, pieni polkuvene ;DD

purjehdustaNuo molemmat talot oli siis meijän aluetta :DD

Päiväunet ;))

Beach <3Hostsisko <3

Tässä kuvassa on sitä jotain! :))Mie, hostserkku, hostsisko ja hostäiti <3

palmuposeLizard

Dogii<3

Kiitospäivän herkkuja! <3


My host grandparents! <3 and dogs <3
Sitten lomantunnelmista vähän arkisimpiin asioihin. Eilen, keskiviikkona, meillä oli koulussa tän jakson loppukokeet, sillä ens viikolla vaihtuu jakso!  Ihana saaha vähän vaihtelua. Loppukokeet oli ihan helppoja, sillä ne oli pelkkiä monivalintakysymyksiä ja ne menikin tosi hyvin. Haha en opiskellut juurikaan yhtään, mitäs sitä suotta stressaamaan ja energiaa kuluttamaan. ;)) Sen jälkeen sit alkoikin neljän päivän viikonloppu, sillä saatiin torstai ja perjantai vapaaksi, jotta opet saa aikaa antaa meille arvosanat. Kelpaa! <3 Lauantaina ois mulla tiedossa choir performance ja muutenkin kaikkea kivaa luvassa!
Kaksi viikkoa enään koulua, sitten ois joululoman aika! Miten on oikeesti mahollista, että on jo joulu?!
Täällä on muuten meneillään kylmin talvi moneen vuoteen. Oisko jotain -3-5 astetta pakkasta. Haha mää muistan aina sanoa ihmisille kun ne valittaa kylmästä, että eihän tää oo vielä mitään verrattuna Suomeen! ;DD On kyllä kotoisaa ku on kylmä!
Huomiseksi on luvattu myrskyvaroitus, sillä lumisateen oletetaan lähestyvän ja tuovan mukanaan noin 6 senttiä lunta. Tää on tosiaan epätavallista, sillä täällä sataa yleensä vaan pari kertaa talvessa vähän lunta. Täällä ei olla siis tottuneita taikka varustautuneita lumeen, joten jos lunta nyt tulee niin se pysäyttää koko liikenteen.
Jos lunta nyt tulee, niin saatetaan mennä hiihtojoukkueen kanssa hiihtämään jonnekki pellolle, I really hope so!!  
 
Tänään tulikin mulla neljä kuukautta täällä täyteen. Se tuntuu yhtä aikaa sekä pitkältä että lyhyeltä ajalta. Tuntuu kuin se ois ollu eilen kun tänne saavuin, mutta samaan aikaan tuntuu että oisin ollu täällä aina, oon niin sopeutunut tähän elämään. Haastavin aika on tähän mennessä ollut lokakuunloppu-marraskuunalku.
Meille kerrottiinkin ennen tänne tuloa, että vaihtarin tunnekäyrä menee niin, että ekat kolme kuukautta leijutaan pilvissä: kaikki on uutta ja jännittävää ja tunteet on korkeella. Siinä kolmen-neljän kuukauden jälkeen kaikki alkaa olla jo tuttua, arki tulee vastaan, koulunkäynti ei tunnut enää niin miellyttävältä ja tunnekäyrä alkaa menemään alaspäin.
 Mää huomasin tuon, sillä jotenkin päivät oli vaan haastavampia ja aamuisin ei huvittanut nousta sängystä ollenkaan vaan teki mieli jäähä peiton alle. Ja oli jotenkin , ei nyt surullinen, vaan semmoinen alakuloisempi fiilinki. Tottakai oli niitä huippujakin hetkiä mutta yleisfiilis ei ollut niin korkeella. Silloin piti vaan puskea eteenpäin ja ajatella positiivisesti että asiat helpottuu kyllä! Vaikeudet ja haastavat hetkethän ne vasta kasvattaakin ja ne kuuluu elämään!
En tiiä oliko tuolla Floridan reissulla sit vaikutusta asiaan, sillä pikkuhiljaa voin huomata tuon vaiheen hellittävän. Tunnekäyrä alkaa taas nousemaan!
Vaikka olikin vähän haastavampia aikoja, en vaihtais yhtäkään päivää pois. <3
 
Musta on muuten ihana huomata, että oon löytänyt oman paikkani täällä. Mulla alkaa olla tosi paljon kavereita, joiden kanssa hengata ja muutenkin asiat on kohillaan.
 Mää oon ihminen, jolla menee aina vähän aikaa ennen kuin pystyn olemaan täysin oma itseni vieraassa paikassa. Mun pitää tavallaan eka tottua asioihin ja sitä myöten pystyn avautumaan enemmän. Voin sanoa, että nyt alkaa mun todellinen luontoni paljastumaan ;)) Oon yleensä alussa vähän hiljaisempi tai semmoinen ei-niin-rohkea ihminen, mutta kun mut oppii tuntemaan ja totun asioihin, niin oon oikeesti melko villi ja blondi persoona. ;DD Ihanat ystäväni voi varmaan todistaa tuon. ;)) No, sanotaanko näin sievästi, että nyt oon varmaan enemmän oma itseni kuin oon ikinä ollut! ;))
 
Nyt ollaan jo pitkästi perjantain ja joulukuun 6. päivän puolella ja sehän tarkoittaa sitä, että on aika toivottaa
 HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ SUOMELLE JA KAIKILLE SUOMALAISILLE ! <3
Täällä tuhansien kilometrien päässä omat juuret ja synnyinmaa korostuu ja ne on tullut mulle tärkeämmiksi kuin koskaan! Oon tajunnut miten ylpeä voin olla suomalaisuudestani ja miten hyvin meillä kaikki asiat siellä on! Asiat saa aivan uuden merkityksen kun elää vieraan ja erilaisen kulttuurin keskellä.
 SUOMI, forever in my heart <3
 
Hyvää  joulun odotusta kaikille!
Kuulemisiin,
Jenni

10 kommenttia:

 1. Mahtava postaus!:) oot tosi hyvä kirjottaan, ihana lukea tätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon Eve! :)) Oon lukenu sunkin blogikirjoituksia ja on kyllä niin hyviä!!

   Poista
 2. ihania kuvia jenni! :) miten pääsit vaihtoon? :) itsekki olen harkinnut vaihtoon menemistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)) vaihtoon hakeminen oli toosii pitkä prosessi, joka alkoi jo toissa kesänä, jolloin lähetin vapaamuotoisen hakemuksen mun rotariklubille. Siten kun mut hyväksyttiin ohjelmaan, mun piti täyttää iso paperikasa/hakemus ( lääkärin ja hammaslääkärin todistukset, perustiedot yms., piti kirjoittaa kirje itestä jne.) Ainiin, mun piti myös valita mun neljä toivekohdemaata. Tammikuussa rotarit sit kokoontuu päättämään, että mihin meijät lähetetään ja mää oli onnekas kun pääsin mun ekaan toivemaahan eli Usaan! :)) Sit kesällä ennen lähtöä piti vielä hommata viisumi, rotaritakki, pinssit, käyntikortit yms. Vaihtoon lähtö oli pitkä prosessi ja välillä stressaava, etenkin viisumin osalat, mutta sen oli kyllä sen arvoista! :)) toivottavasti sää pääset vaihtoon! Jos sulla on kysymyksiä tai joku asia mietityttää niin kysy pois, oon enemmänkin kuin onnellinen jos pystyn auttaan sua! :))

   Poista
 3. Voi rakas jenniseni!! Et tiiä miten ikävä tuli sua ♡ iha tuli tippa linssiin! Pusuja sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi vippe rakas!!<3 ikävä kertoo siitä, että toinen ihminen on tärkeä! <3 oot ihana, pusut sullekki!!

   Poista
 4. Me oltiin just meidän piirin porukalla muutama viikko sitte Kalifornian Disneylandis, ja noi kyllä näyttää kuvien perusteella ihan samalta, samat laitteetki:DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo määkin oon kuullu että ne on tosi samanlaiset! :DD disneyworld on vissiin vaan vähän isompi! :) toivottavasti teillä oli huippua siellä! ;DD

   Poista
 5. Ihana lukee sun kuulumisia sieltä! Ois tosi siisti päästä itekki aivan vieraaseen paikkaan kattelee maailmaa! Muista nauttia joka hetkestä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana että tykkäät! Oikeesti tää on ihan huippua, jos vaan pystyt niin lähe! :)) Se kannattaa! mää muistan todellakin nauttia! :))

   Poista